Ecovivencias en Twitter y YouTube

jueves, 15 de junio de 2006

1.200 km de carril bici segregat el 2026

El secretari de Mobilitat, Manel Nadal, va presentar la setmana pasada el Pla estratègic de la bicicleta que té l’objectiu de potenciar i fomentar l’ús d’aquest mitjà de transport al país a través de mesures com l’increment de la xarxa de vies per a bicicletes amb la construcció de 1.200 km de carrils segregats, la creació d’una entitat de gestió de les politiques relatives a la bicicleta, la promoció intensiva del seu ús i el foment de la intermodalitat amb el transport públic.

El Pla, en una primera fase té una inversió prevista de 17 milions de € i s’ha de desenvolupar des d’ara fins al 2010.

En les properes setmanes, el Pla serà publicat al DOGC i se sotmetrà a consulta pública durant un mes. En aquest període es rebran les al·legacions per part d’entitats i de la ciutadania. Posteriorment, es valoraran i, si es considera pertinent, s’incorporaran al redactat final del pla. D’aquesta manera, es preveu que la propera tardor el Pla serà aprovat pel Govern.

Una de les primeres actuacions en el desenvolupament d’aquestes noves pistes pedalables és la recent licitació de la redacció de l’estudi informatiu de la via ciclista entre Vic i Camprodon. Aquesta infraestructura té una longitud d’uns 60 km i passa pels municipis de Camprodon, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll, Manlleu, Sant Quirze de Besora i Montesquiu, entre altres. El cost de l’obra, consistent en l’adaptació de vies existents i la construcció de diversos enllaços, és de 0,5 MEUR. Es preveu que entri en funcionament a mitjan del 2008.

Més info en https://territori.gencat.cat/ca/03_infraestructures_i_mobilitat/bicicleta/ecb2025/

No hay comentarios: