Ecovivencias en Twitter y YouTube

domingo, 19 de noviembre de 2006

“Què qui com”, programa de ciencia en Televisió (K33)

Cada dimecres a les 22h podem veure en el canal K33 de Televisió de Catalunya el programa de divulgació de la ciència “Quèquicom”, que presenta Toni Mestres (llicenciat en Ciències Físiques, en l'especialitat de Física de l'Aire per la Universitat de Barcelona. És president de l'Associació Catalana de Meteorologia i que tothom recordarem perque va presentar el temps a TVE i BTV) amb un llenguatge i uns materials didàctics que faciliten extraordinariament entendre el què, el qui i el com de les coses.

L’interés del presentador pel que fa queda ben clar des del primer moment, i una prova més d’això es que en el darrer programa ens va obrir les portes de casa seva per tal de detallar tots els aspectes d’una casa ecológica i sostenible (informació extreta de la web del programa):

La casa de la família Mestres està desconnectada de la xarxa d'aigua potable perquè és autosuficient. No tan sols capta la pluja, sinó que també reaprofita les aigües grises per al reg. L'aigua grisa és la que porta sabó, com ara la de rentar-se les mans, la del rentaplats... Al darrere de la casa ha construït una petita depuradora natural que simula la llera d'un riu. L'aigua que depuren les canyes, la fa servir per regar.

Però un dels aspectes més curiosos és el vàter sec, un inodor que no consumeix ni gota d'aigua i a més transforma els excrements en adob per a les plantes. Tota una façana de casa seva és plena de plaques fotovoltes per produir electricitat sense contaminar. A plató explica com és possible obtenir corrent amb els raigs del sol.

S’ensenya també el sostre de la casa on hi ha plaques solars que escalfen l'aigua. Aquestes són negres per absorbir la radiació solar. A l'interior hi ha uns tubs per on hi corre l'aigua. Un cop calenta, l'acumula en un dipòsit i la fa servir segons les seves necessitats.

Blogalaxia Tags:

1 comentario:

Anónimo dijo...

EL PROPER DIVENDRES DIA 1 DE DESEMBRE A LES 19.00 H ,

ELS VERDS FEM UNA PRESENTACIÓ

DEL PRIMER DIPUTAT VERD CATALÀ AL CONGRÈS


Es tracta d’un acte de presentació del procés obert en el cicle electoral del 2003-2004 on fer compatible l’avenç de l’espai verd amb tres elements capdals : l’ enfortiment del moviment social ecologista; l’avenç del cooperativisme social i ecològic i la intervenció verda als marcs instituiconals afaborint nivells de canvi ecològic amb sintonia amb els altres elements.

Les opcions de canvi a tot Europa avui implican també un nivell de aliances i acords entre l’espai socialista i l’ espai verd. Tanmateix l’avenç d’aquesta opció només es posible amb un reforçament de la realitat de Els Verds, els seus paradigmes i propostes i la seva realitat de implantació i agrupament.

En el decurs de l’acte es presenterán les 12 propostes de treball per un canvi ecològic que seràn motiu de la sinergia ecologista i del treball a les institucions. Els Verds tenim ara dos Diputats al Congrés i un Diputat al Parlament Europeu amb la posibilitat ara de ampliar la nostra representació.

En el decurs del acte es formularan comisions de treball per tal de aprofundir els temes i llur interrelació amb el moviment social i cooperatiu. Essent aquest acte el primer d’ún seguir d’ells per l’avenç de Els Verds i per anar vehiculant propostes i iniciatives.





Us esperèm a tots i totes el dia:

DIVENDRES 1 DE DESEMBRE A LES 19 H DEL VESPRE


I el Lloc:

CENTRE DE CULTURA CONTEMPORÀNIA DE BARCELONA

C/ Montalegre, 5 – aula 2

08001 Barcelona

Metro – Catalunya L1 i L3 / Universitat L1 i L2

Ferrocarrils Generalitat i RENFE Rodalies

ELS VERDS-OPCIÓ VERDA

Barcelona, info@elsverds-opcioverda.org