Ecovivencias en Twitter y YouTube

martes, 30 de octubre de 2007

Roba Amiga, reciclatge i solidaritat

El programa Roba Amiga és un projecte d'inserció laboral mitjançant la reutilització de roba en bon estat a Catalunya. Es tracta d'una iniciativa conjunta de la Fundació Un Sol Món amb les entitats Aires (Associació Intersectorial de Recuperadors i Empreses Socials de Catalunya), que aplega 32 empreses d'inserció, i Càritas Catalunya, que des de fa molts anys té un compromís en la recollida de roba i fa una aportació molt important a tot el sector.

El reciclatge i la recuperació és un terreny que tradicionalment ha estat aprofitat per organitzacions amb interès social. Dins d'aquest sector, la recuperació i el reciclatge de productes tèxtils han sempre tingut molta importància.Des del 2005 el Programa s'ha estès a Madrid i València amb el suport de les xarxes d'Empreses d'Inserció de cada comunitat.

Hi ha 3 línies de treball:

Projecte de recollida de roba usada, per augmentar la quantitat de roba recollida, mitjançant de la instal·lació de contenidors externs.
foto contenidor roba amiga

Projecte de reciclatge i exportació, per crear canals alternatius de sortida a la gran quantitat de roba que no es ven a les botigues i que s'envia a abocadors o es ven a majoristes, mitjançant la creació d'una planta de reciclatge que fabriqui productes utilitzables pel sector tèxtil i altres sectors industrials. Complementàriament, s'estudiarà la possibilitat d'implantar un sistema d'exportació controlada al Tercer Món.

Projecte de venda al detall, per augmentar la venda al detall, els marges i la capacitat de crear llocs de treball d'inserció.
Col.laborem amb els amics de Roba Amiga!!

No hay comentarios: